به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، آیتالله سید احمد خاتمی امروز 14 اسفند در جمع خبرنگاران با تشریح برنامه های اجلاس خبرگان گفت: دومین اجلاس رسمی پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری، سه شنبه و چهارشنبه هفته جاری در ساختمان قدیم مجلس شورای اسلامی برگزار میشود.
وی افزود: برنامه های این اجلاس شامل نطق رئیس مجلس خبرگان رهبری، آیتالله جنتی، نطقهای قبل از دستور شامل 4 نفر از اعضای مجلس خبرگان( با وقت قبلی) و پیگیری دستور جلسه شامل کمیته تبدیل بیانیه پایانی مجلس خبرگان است.
آیت الله خاتمی بیان کرد: پیش نویسی در اختیار اعضای مجلس خبرگان رهبری قرار خواهد گرفت و آنها نظرات خود را در حاشیه این پیش نویس بیان میکنند و آن کمیته به تدوین بیانیه میپردازد.
عضو مجلس خبرگان رهبری بیان کرد: بندهای بیانیه به تصویب مجلس خبرگان رهبری می رسد و بر اساس نظرات اعضای مجلس، بخش پایانی این اجلاس، قرائت بیانیه پایانی خواهد بود که حاصل نظرات خبرگان است؛ البته هیئت رئیسه چیزی را به عنوان بیانیه تصویب نمیکند، بلکه این بیانیه حاصل نظر اعضای مجلس خبرگان رهبری است.
وی با بیان این که دو میهمان در این اجلاس حضور پیدا می کنند به فعالیت های کمیسیون سیاسی مجلس خبرگان اشاره کرد و گفت: کمیسیون سیاسی و اجتماعی مجلس خبرگان رهبری به منظور آگاهی مستمر اعضای خبرگان نسبت به تحولات داخلی و جهانی به خصوص مسایل جهانی و داخلی و امنیتی ود... فعالیت دار و شامل 9 عضو اصلی و 2 عضو علی البدل است.
آیت الله خاتمی اظهارکرد: این کمیسیون با تشکیل جلسات و با حضور نخبگان سیاسی، امنیتی، اجتماعی و اقتصادی، مسایل داخلی و جهانی را مورد بررسی قرار میدهد و گزارش آن را به هیئت رئیسه تقدیم می کند.
وی گفت: کمیسیون های خبرگان در این دوره، بسیار فعال بودند که خوشبختانه این کمیسیون فعالیت با نشاطی داشته؛ کمسیون سیاسی اجتماعی یک ماه پیش از هر اجلاسیه مباحث مرتبط و گزارش سیاسی، اقتصادی و اجتماعی داخلی و جهانی را به هیئت رئیسه پیشنهاد می دهد.
سخنگوی مجلس خبرگان رهبری اظهارکرد: این کمیسیون در این دوره چند موضوع را مطرح کرده که از جمله آنها می توان به معیشت مردم و اقتصاد مقاومتی، فضای مجازی، فرصتها و بحرانها و... اشاره کرد؛ در نهایت دو موضوع اقتصاد مقاومتی و فضای مجازی مورد نظر واقع شد.
وی گفت: در جلسه اول سردار عبداللهی فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء به بحث اقتصاد مقاومتی و مشکلات معیشتی مردم می پردازد؛ دعوت از وی به این دلیل انجام شد که در عرصه ساماندهی به معیشت محرومین، کارهای بسیار ارزشمند و فاخری از سوی این نهاد انجام شده؛ بسیاری از مردم ما در جریان این فعالیت نیستند.
آیت الله خاتمی اظهارکرد: در جلسه بعد، دکتر تقی پور عضو شورای عالی فضای مجازی حضور پیدا میکند؛ شورای عالی فضای مجازی از سوی مقام معظم رهبری تشکیل شده است که با جایگاه قانونی فرادستی و اعضای مشخص، فعالیت میکند.
سخنگوی مجلس خبرگان رهبری اظهارکرد: میهمانان مدعو یک ساعت برای ارایه بحث خود زمان دارد و پس ازاین یک ساعت، 5نفر از اعضای خبرگان هر کدام به مدت 10 دقیقه در خصوص نطق سخنران مطالب خود را ایراد میکنند؛ پیشنهاد ما به میهمانان این است که سخنرانی خود را به دو نیم ساعت تقسیم کنند تا بتوانند بخش دوم را در قالب مباحثی که بیان شده، ارایه دهند.
آیین نامه انتخابات خبرگان رهبری اصلاح می شود
وی گفت: ما در پی اصلاح آیین نامه انتخابات خبرگان رهبری هستیم؛ این کار منوط به کمیسیون آیین نامه است؛ یک تحول جدی در این عرصه باید صورت داده شود زیرا قوانین مربوط به خبرگان طبق قانون اساسی باید توسط خود خبرگان تصویب شود؛ این آیین نامه شروع به کار شده است، ولی به این اجلاس نرسید که امیدواریم در اجلاس آینده این آیین نامه نیز تکمیل و به صحن علنی مجلس خبرگان عرضه شود.
عضو شورای عالی حوزه های علمیه اظهارکرد: در این اجلاس، یک نشست صمیمی با حضور رئیس مجلس خبرگان رهبری برگزار می شود که این ضیافت در دو دوره گذشته نیز برگزارشد؛ این ضیافت، یک ضیافت کاری است که اعضای خبرگان نظرات خود را در این ضیافت هر کدام به مدت پنج دقیقه بیان می کنند که این دیدگاهها توسط هیئت رئیسه جمع بندی میشود و مواردی که مرتبط به مسئولان است به آنها ارسال و پیگیری میشود.
آیت الله خاتمی بیان کرد: در نطقهای پیش از دستور و این ضیافت هیچ بحثی بدون پیگیری انجام نمیشود؛ تعداد جلسات هیئت رئیسه و کمیسیونها از ابتدای دوره که از خرداد امسال شروع شده است تا کنون 71 جلسه بوده و کمیسیون سیاسی اجتماعی در این مدت 17 جلسه را تشکیل داده است که شامل موضوعاتی چون اقتصاد مقاومتی و فضای مجازی و نفوذ بوده است.
وی گفت: نمایندگان مردم در این مجلس در عرصههای کاری که به آنها سپرده شده است جدی هستند و از راه های دور در جلسات کمیسیون ها به شکل فعال شرکت می کنند و وظیفه شان را در این قبال انجام میدهند.
سخنگوی مجلس خبرگان رهبری اظهارکرد: روز پنجشنبه هفته جاری، اعضا ابتدا به زیارت مرقد امام مشرف میشوند که در این زیارت، رئیس یا یکی از دو نایب رئیس مجلس خبرگان سخنان کوتاهی بیان میکند؛ این زیارت، نمادی از بیعت اعضای مجلس خبرگان رهبری با امام راحل است؛ پس از این زیارت، اعضا به دیدار مقام معظم رهبری خواهند رفت و ایشان نیز رهنمودهایی که مرتبط به خبرگان و کشور است را ایراد خواهند کرد و به این ترتیب اجلاس دوم مجلس خبرگان رهبری در دوره پنجم به پایان می رسد.
حضور گسترده مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن معنا دار بود
آیت الله خاتمی در بخش دیگری از سخنان خود با تقدیر از حضور گسترده مردم در راهپیمایی 22 بهمن گفت: این تقدیر از زبان اعضای مجلس خبرگان رهبری است؛ حضوری که قطعا یک حماسه بزرگ بود؛ هرسالی که از انقلاب میگذرد، با مشکلاتی که برای مردم ایجاد میشود این بیعت معنادار تر می شود؛ مشکلات معیشتی مردم موجب رنج اعضای مجلس است ولی خوشبختانه بصیرت مردم ما چنین است که این مسایل را تفکیک شده میبینند؛ جایی که بحث دفاع از ارزشها به میان میآید مردم ما نیز حضوری موثر دارند که پشتوانه اقتدار نظام اسلامی است.
وی افزود: مقام معظم رهبری در دیدار با اعضای خبرگان رهبری فرمودند، علاوه بر بیانیه، قطعنامه نیز بیان شود و مطلبی را از مسئولان حتی از رهبری نیز میتوانید طلب کنید؛ مواد قطعنامه در جلسهای که پیش از تشکیل اجلاس برگزار می شود، تصمیم گیری خواهد شد.
این استاد حوزه در خصوص اصلاح آیین نامه انتخاباتی مجلس نیز گفت: مجلس شورای اسلامی به منظور نام نویسی حدودی را تعیین کرده که شامل مدرک کارشناسی ارشد است؛ چنین چیزی در مجلس خبرگان رهبری در آیین نامه اصلاح شده نیست که این مساله از عجایب بود که باید اصلاح شود.
سخنگوی مجلس خبرگان رهبری بیان کرد: مساله دیگر در خصوص مساله سن و سال است؛ کف و سقف سن عضو مجلس باید به شکل منطقی باشد؛ ترکیب مجلس خبرگان رهبری باید به شکلی باشد که وقتی که به انتخاب حساس و کلیدی میرسند، مردم به آنها اعتماد کنند؛ یعنی بین مجلس خبرگان و شورای اسلامی تفاوتهایی وجود دارد، زیرا مجلس شورا با زندگی مردم سروکار دارد؛ ولی مجلس خبرگان رهبری به دنبال این است که به کلانترین انتخاب دست بزند.
امام جمعه موقت تهران گفت: این اصلاح، طرحی با 36 ماده و 24 تبصره در کمسیون آیین نامه در حال بررسی است که امیدواریم به اجلاس آینده برسد.
وی اظهارکرد: در قانون اساسی، ولایت فقیه یک قانون است و با تئوری متفاوت است و همه مسئولان نیز باید پایبندی خود را به قانون اساسی با اطاعت از ولایت فقیه و رهنمودهای ولایت فقیه نشان دهند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: اگر مسئولی در مقابل مواضع ولایت موضع بگیرد مشروعیت خود را زیر سوال برده، ولی این امر باید اثبات شود و نمیتوان به صرف یک جمله، نتیجه قطعی گرفت؛ تصمیم گیری کلان در مسایل سیاست داخلی و خارجی از حیث قانونی با ولی فقیه است.
وی اظهارکرد: امیدواریم مسئولان سه قوه و سایر مسئولین در عمل، همراهی خود را با ولایت برای مردم اثبات کنند؛ در عرصه شعار نقصانی وجود ندارد، ولی مهمترین مشکل، در صحنه عمل است؛ مثلا در بحث تحریم 10 ساله رهبری فرمودند، این مساله نقص برجام است در این خصوص مسئولان سه قوه همین موضع را اعلام کردند که ما نیز همین نکته را می خواهیم.
رهبری فرمودند حداقل ۱۰ نفر را در آستینتان داشته باشید
آیت الله خاتمی اظهارکرد: کمیتهای در اصل 107 و 109 تشکیل شده است و حداقل بیش از 20 سال است که این روند در حال انجام است؛ بیش از 10 سال پیش در دیدار با اعضای خبرگان مقام معظم رهبری فرمودند، باید حداقل 10 رهبر در آستینتان داشته باشید که این کمیته به شکل کاملا محرمانه در خصوص افرادی که باید در مظان این جایگاه باشند بحث و بررسی شد و این افراد نیز محرمانه انتخاب و بررسی می شوند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص فضای مجازی نیز عنوان کرد: اگر فضای مجازی به درستی تدبیر نشود، فضای مجازی قتلگاه اخلاق، اعتقادات، سیاسی و نظام خواهد بود.
آیت الله خاتمی با ذکر این مطلب که باید مسایل کشور را همه جانبه دید، اظهارکرد: ارزش ها، ارمغان هایی که انقلاب اسلامی داشته را ببینیم و در کنار آن مشکلات را بیان کنیم؛ آنچه انقلاب اسلامی به مردم عرضه کرده است، در عرصه استقلال کشور، واقعیتی است که استقلال مردم به معنی واقعی را پس از پیروزی انقلاب دید؛ اقتدار سیاسی کشور نیز باعث شده است کشور ما در منطقه حرف او را بزند و در عرصه جهانی نیز تاثیر گذار باشد.
وی گفت: در عرصه پیشرفت های پزشکی و هسته ای و هوافضا و نانوفناوری و... تحولات گستردهای در کشور ایجاد شده است؛ همین مردم سالاری دینی که مردم سرنوشت سیاسی خود را رقم می زنند در 57 سال حکومت سیاه پهلوی نبود، ولی در کنار همین امور باید مشکلات را هم بیبنیم.
مجلس طرح مصوب حقوق مدیران را پس بگیرد
آیت الله خاتمی با انتقاد از مصوبه جدید مجلس در خصوص حقوق مدیران نیز اظهارکرد: قوه مقننه یکی از قوای سه گانه مورد احترام مردم است و در حقیقت به تعبیر امام راحل عصار فضایل و نماد مردمسالاری دینی است، ولی انتظار نمی رفت که با توجه به این زخم کهنه حقوق های نجومی چنین مصوبه ای را در بحث حقوق مدیران داشته باشند.
وی گفت: همان گونه که باید مجلس را احترام کرد انتظار این است که مجلسیان نیز حریم مجلس را حفظ کنند و حفظ این حریم به این است که واقعیات بیرونی را ببینند؛ ببینند که مردم از این حقوقهای نجومی رنجیده شده اند.
عضو هیئت رئیسه خبرگان رهبری تصریح کرد: آن وقت در مجلس باید ببینیم که یک حقوق کلان این چنینی در مجلس تصویب شده است؛ امیدواریم پیش از بررسی شورای نگهبان این طرح پس گرفته شود و اگر به شورا رفت امیدواریم این شورا به وظیفه قانونی خود عمل کنند.
نظر شما